kalo rajen kLik lah :P

geng2 ice ! let us be a better person :)

Thursday, July 22, 2010

rambut, rambutan dan kesengalan

Ketika aku dan grup aku sedang buat survey kesihatan kat sebuah rumah…..

“pakcik..sekarang ni saya nak ukur berat pakcik pulak..naik atas penimbang ni ea”

“ kena mencangkung ke berdiri? “ Tersenyum2 pakcik tu sambil naik atas weight scale. aku tahu dia saje je melawak. Hehe. Layankan aje. Aku sengih jugak.

“baring pun boleh pakcik..sila2..” aku jawab.Tapi dalam hati je la. Takkan la nak cakap betul2 macam tu, mampus aku kena parang. Nanti orang cakap aku tak professional pulak..ngeh3.

Lepas timbang berat, ukur tinggi, check bp and tanye2 soalan apa yang patot..aku ngan member pun duduk2 kejap kat tangga rumah pakcik tu sebelum pegi ke rumah seterusnya. Penat kot sebab rumah dia jaoh nun dekat2 ngan sawah. Tapi syok jugak sebab pakcik tu jamu kitorang dengan buah rambutan, mangga..musim buah la katakan..

gambar dicuri dari pakcik gugel.

“ adik, ade tak ubat nak kasik tumbuh rambut..he he he” pakcik tu tanya sambil usap2 kepala licin dia.

“ err..entahla pakcik. ade kot. penah jugak tengok iklan dalam suratkhabar” Kurang pasti. Sebab tak penah guna. Sambung kopek kulit rambutan dengan tekun..

“ orang kate..…kalau nak rambut lebat…. guna TAHI LEMBU! sapu atas kepala..boleh jadik macam BAJA! betol ke dik?? " berdekah2 pakcik tu ketawa. aku takleh tahan. Terlekat bijik rambutan der..

19 comments:

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

hahaha letak tahi lembu.... lalalala

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

igt baje rmbut ape

nas said...

pergh...ak suke tol makan buah rambutan...
ice,bagi nas sebijik..ehehehe

ice♥ice said...

miss xyz : blom try blom taw..haha

nas : sbijik cukup ke nas? hehe..spuloh bakul rambutan ice kasi nas :P

belalang hijau said...

klu org rambut dreadlock mcm bob marley tuh mmg katanya letak tahi lembu baru jd lagi best...
hee...

AkuChumel said...

hahaha matang pls.anda suda dewasa n tua kan.haha
makan rambutan x ingat kawan.ok fine
wekkk...

ice♥ice said...

belalang hijau : haha..busuk x rambut dye :P

akuchumel : hehe majuk lak dye..tgk rambutan..teringat bulu iQa..haha

sugar2 kapas strawberry said...

rambutan...oh..rambutan.

ice♥ice said...

cik sugar2 : strawberi..oh strawberi :P

Hasrol Nizam said...

sape yg ckp? pakcik tu eh..haha

Oh, hampir terlanggar orang

ice♥ice said...

seroL : haah yela kot..dia y reka sndirik..hehe :P

s h a f i q h a s h i m _____ said...

apsal pelik kebeno letak tai lembo kat kepala. hahahac

ice♥ice said...

shafiq : petua dari mane dye dapat ntah..hehe :P

ASaDa RyutaRo said...

siyes ke boleh guna tahi lembu??? pak cik tu pernah cuba tak ea?

SyidaGorjes said...

tahi lembu?gross hoccay...

SyidaGorjes said...

tahi lembu?gross hoccay...

kodok hijau the ghost writer said...

hahaha.. kalau taik lembu bleh buat baja rambut tutuplah semua salon salon yu nam hahahhaa

ice♥ice said...

asada : haha takkan la..yeks :P

akakgorjes : taw takpe..hehe.

kodokhijau : haha..lembu plak y kaya :P

ayu cheese cake said...

hahha :D kesian pkcik uhh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...