kalo rajen kLik lah :P

geng2 ice ! let us be a better person :)

Tuesday, May 3, 2011

kura - kura ku


Dua hati yang tidak dapat dipisahkan. Ayat takleh blah kan..haha. Aku tau aku tauu mesti ada yang cakap ntah pape la minah ni. Nak jiwang2 pi taman bunga la tepi tasik ka tapi area rumah aku ni mane ade tasik..tangki human chocolate waste ada la. Huahua.

Actually takde idea nak tulis apa kat header tu. Orang kate ayat kat atas tu penting sebagai penarik (macam salah je guna perkataan ni) atau daya tarikan buat pengunjung2 yang datang kat blog kita. Tapi apakan daya..wa da penat pikir..ayat tu jugak yang lekat kat kepala. Cian kat tukang edit tunggu aku pikir so pakai je la. Hehe. Aku terpaksa mintak dia buatkan pasal aku takde adobe photoshop. Teringin nak header transparent tapi takde photoshop? Ape cerr bro..malas nak install brooo..kalo install pon wa bukan reti brooo…wahahahha.


Ni la kura2 kesayangan aku. Nama dia gmon jr. Cara nak sebut gmon..’ ji-mon’ ..ade paham? Hehe. Da setahun lebih kot aku bela dia, tak besar2. Saiz badan dia besar tapak tangan je. Tak tau nak bagi makan apa nak kasi besar siket. Orang suruh makan dia senyum je. Kadang2 tu bila aku sedih aku luahkan kat dia, dia senyum gak. Gerammmm aku dibuatnya..rasa nak..penyek2! haha..bukan ape..sebab dia comel!! Kan..kan.. Sape setuju angkat tangan macam saye! Jangan la angkat tangan je, komen la sket adek manisss..

Kepada awok2 yg da banyak tolong budak ice renovate kecil-kecilan blog ni, terutamanya my gudboy gmon dan Syana Mizwateva, tenkiup byk2 ea! Bab edit2 n segala macam benda alah ni wa memang lemah, nasib baik blog ni tak hancor je. Hahaha. Ada mase nanti kita pegi makan pizza same2 oke! ;)

MyEm0.Com

18 comments:

syana mizwateva said...

kak..part mkn fizza sme2 tu best...hahaha...header akak 2 da ok da asenye...simple n kemas...tp npe kure2 2 mcm sdeyh jer?hehe

oranglidi said...

wah. dah brtukar wajah skang. hehe..

awat gmon tu sedih aku tinguk? haha

[entri sblum ni dah ilang ke? yang akak nombor satu tu. ahahaa]

budak ice said...

syana mizwateva : mkn fizza? fizza tu sape?? haha..akak oke je. nti kite pegi berempat yer..akak, haslam, sya ng mr sengaL..hehe :P

Eye_nee said...

cerianya disini...budak ais..kekura tu cer bg mkn dgg gajah...ni bukan tipu......bohong jer...

budak ice said...

orang lidi : hang jgn ngutuk gmon jr aku aaa..hehehe..dye tgh mrindu seseorang tu..tu psl nmpk cenggitu..tak sedih pon.hee.entry lepas tu da ilang..da masok lam tong sampah kot..haha :P

budak ice said...

kak eye_nee : hahahha..hampir2 tertipu td..cesss..seb baek blom bg makan lg..kalo gmon jr sy transform jd gajah satgi sy saman kak eye_nee! hehe!

syana mizwateva said...

haha,,,okeyh!clap tulis la cik kak...pizza...bkn fizza...haha...nest week sy blik tuntut pizza...hahaha

nas said...

jap2... aku terdengar perkataan nk belanja pizza! hahhaa.. lapo nih :P

budak ice said...

syana : nest week ea..hik2..kna tggu lamlam balik gk la..we melantak pizza togede2 oke bru la syiokk.. ;P

budak ice said...

nas : amboiii nas..bab2 makan laju benor..haha ~ p suh bini hang masak! :P

Miecyber said...

Kawai desne....

Zaman Kegemilangan Islam

the landlord said...

wah!

jom join segmen ni.
segment mengenali blogger

Selipar Putus said...

alahaiii.. nape sedih je muke si kura-kura itu.. huhu

budak ice said...

miecyber : kawaii an an :P

budak ice said...

the landlord : wahwah ;)

budak ice said...

selipar putus : haha nmpk sedih ke?? sbb mata dye mcm tu kot :P

Belalang Hijau said...

hahaha budak ice dah tak jd blogger sorok2...siap bela kura2 lagi...bela la belalang baru kiut ^_^

budak ice said...

beLaLang ijau : alaa belalang pn same. sorok identiti gak ~ hahhaha..boleh jd kiut ek kalo bela blalang?? nak2 tolong cari kan! nak 40 ekor blalang..mknanya 40 kali kiut la kan..hahah :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...