kalo rajen kLik lah :P

geng2 ice ! let us be a better person :)

Tuesday, May 24, 2011

who's the culprit


suatu malam ketika aku sedang lena diulit mimpi jadi guest untuk variety show korea running man..tiba2 aku terjaga. cais. bunyi bising ape kah itu ?

antara lena dan jaga aku gagah kan diri melangkah ke ruang tamu. jae suk dan suk jin yang ditugaskan untuk mengawal kediaman ku kelihatan terbaring di lantai. tidur agaknye. huh. korang x reti wat bende lain ke selain buat lawak?? geram errr..tak boleh diharap! siap korang aku malas bayar gaji korang..sape suruh curik tulang! eii ~

aku terus bukak lampu untuk memastikan keadaan oke. alangkah terkejut nya bila melihat objek yg berkecai di atas meja tu! my issey!! lappy kuuuuuuu camne boleh jadi mcm ni :'(



hatiku berkecai sebagaimana compartment2 laptop ku itu bercerai berai....

uwaaaaa :'(

terok kan ? :'(

cian aku kan ? :'(

...................................................

tapi,

aku lagi cian kan kamu, kamu dan kamu..

sbb terpaksa habiskan masa seminit dua utk baca cerita dongeng di atas..hahaahha..mintak maaf bang! gurauan di petang hari..*mekacih byk2 sudi baca..wuwuwuwu ~

actually saja nk tunjuk keadaan laptop ku masa kena operate tu hari. dye kena demam panas..dua tahun da. tak boleh on9 lame sikit, dye jadik panas...pastu teros pengsan, blackout..naseb baek tak meninggal. 'doktor' pertama berjaya diagnose penyakit laptop aku..tapi pembedahan yg dia buat tak berjaya..bagai tikus membaiki labu kata nye..hehehe. Jadi dye terpaksa refer kepada 'doktor' yang lebih pakar. hehe.

dan hasilnya...................



yezz found it !! diz is the culprit !!

kurang asam punye debu degil..da berape lame ko bertapa kat kipas dalam laptop aku haaa..

selepas the culprit tersebut berjaya dihapuskan..my issey ku sihat walafiat seperti sediakala.
takde panas or pengsan2 dah. hehe. aku pun boleh tidur lena dibuai mimpi jadi ahli tetap running man pulak. hehehe. mekaceh byk2 dokter! ^^


15 comments:

emieysandra said...

besau jgak debu tu~

~cik tiram~ said...

haaa.kene salu bersihkan lappy....

InaNina said...

ceit. hampir nak caye tbe2 laptop tercerai..

amir aqram said...

awak ni orang mane je? ade fb tak?

amir aqram said...

btw debu tu geli do.haha

oranglidi said...

cis btull.. igkat pecah btul2..

budak ice said...

emieysandra : yupp..debu besau betis :P

budak ice said...

cik tiram : baekkk cik tiram ;)

budak ice said...

ina nina : dye da rujuk balik da :P

budak ice said...

amir aqram : ore keLate..ni fb aku http://www.facebook.com/nikzice ..add la kalo mau..haha ak pn geli gk

budak ice said...

org lidi : ak pn ingat mcm tu jgk..wahaha

Ujang9897 said...

lor...

shark said...

kantoi ni jarang sapu umah..
oppsss..
sapu laptop..
hehee

budak ice said...

ujang : heheh..

budak ice said...

shark : ak tlebih rajen sapu umah sampai lupe nak sapu latop :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...