kalo rajen kLik lah :P

geng2 ice ! let us be a better person :)

Monday, June 28, 2010

pandai2 jaga diri yep


da lame gila xupdate blog ni.sory beribu2 kali sory buat pengintip2 ku.haha bajet ade orang nak baca blog ni.weks.ice tengah taip sambil layan 'gadis melayu' tv9.hihi.macam2 istilah melayu yang diorang (orang yang datang interbiu) kasi.ade gak yang pandai cakap je tapi penampilan aku bagi kosong markah..erk..takboleh2..negatif markah! hadui..lantak lah.pandai2 la tuan punya badan bawa diri sendiri.jaga aurat, urat dan sekalian apa yang patut.




ice baru pulang dari tempat ni...


penat ouh.tolong adik buat preparation masuk u.dia bukannya tak biasa duk kat asrama, tapi da last minute..baru la dia nak check barang2 dia.yang ni belom beli, yang tu belom fotostate..macam2 la.kelmarin, da pegi hantar dia daftar..ni baru la boleh rilex sket. anak2 mama aku yang ada 7 orang sekarang da tinggal 5.sorang pegi langkawi.yang third uitm .pastu tak lama lagi adikku yang second ni pegi uitm gak. cuti aku pun bakal berakhir..sob2.so tinggal la lagi 3 orang anak mama kat rumah.kecik2 pulak tu.waduh..mama dengan abah jadi macam muda2 balik la..anak baru 3..hehe..


MyEm0.Com


on the way pulang dari seri iskandar melalui gerik..ice ternampak geng2 motor besar tengah duduk2 tepi jalan.ingatkan diorang tengah buat apa kat tengah2 bukit tu.bila usha tajam2 baru la nampak ada sbijik motor kat dalam longkang..accident rupanya.masyaAllah. tak lame kemudian..terserempak lagi dengan sebijik van hancor kat sisi bukit.ramai gak kete yang berhenti kat tepi jalan.ayah aku pun berhenti gak pasal nampak nombor plat van tu 'D' kat depan.mana la tau kenal sebab bila tanya orang kat tepi2 tu katanya pemandu van tu baru lepas daftar anak kat seri iskandar jugak.risau beb.tak dapat aku bayangkan bagaimana perasaan si anak bila tahu ibubapanya accident selepas hantar si anak.

MyEm0.Com


sepanjang perjalanan aku takleh tido.mata ni terbukak luas tengok kat depan.berjaga2.bila ada kete yang gile2 siket mula la mulut ni nak menyumpah.maybe dalam kepala diorang ada benda lagi penting selain nyawa.entah la. makin kecut perut ni nak drive bila terjadi benda2 macam ni. ish. lesen motor L ( L for lambat ) aku lak terbengkalai macam tu je..aku rasa kena masuk bengkel balik ni..huahua.


so in a nutshell ( cengkerang kacang? )..berhati2 lah di jalan raya.anda mampu mengubahnya.huk3.




sempat sambar dua ekor beruang ni kat bukit bunga..hehe.

15 comments:

SyidaMislan said...

sempat beli beruang?ngeh ngeh ngeh

daisy said...

ice kakak mithali

sue PINK said...

nak bear tu satu..hihi

Aideal Fitri said...

L for lajula haha.Tapi pemandu kereta memang slalu bawak laju,terutamanya remaja :(

nas said...

huhu....takot aku pasal xciden...ak fobia gak tgok xciden depan mata..huhu

Hasrol Nizam said...

malang tak berbau.. tapi kita mampu mencegah kalau kita hati2.. selalu amalkan baca doa sebelum naik kenderaan. :)

takut nk bwk tu mmg la, tapi kena bawak selalu, supaya takut tu hilang nanti..jgn simpan je lesen tu kang..hehe

@reltzsensei said...

wa syok ow nek mto beso...hik3...

~cik tiram~ said...

amboi sempat beli teddy bear..hehek..
nak yg kaler coklet uh...:D

ice♥ice said...

syidamislan : hehe sempatt..

daisy : tlg adik je :P

sue pink : ambek lah..kih2

aideal : yup betol2..ntah ape y dikejarnye..

nas : xcidenophobia ? hehe :P

serol : haha thanx for advice..mmg slame ni ice simpan je lesen kete tu. kumpul keberanian duluu..hehe..

areltzsensei : owg y nek moto besa nmpk manyakk class maa..haha

cik tiram : hehe..teddy bear tu y nk ikot ice balik umah..terpaksa beli la.ngee..ambik2 :P

Nur Hayaty said...

ice nak satu bear leh tak?hehe

rathiqah azmira rosli said...

hye ice dear:)


comel la beruang itu.hehe dan baiknya tolong adik...

syahira ariff said...

comel giler beruang tu!!
bukit bunga barang murah2 kan?

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

tgu gak mane ice ni =)

hrp sehat sokmo ye

ice♥ice said...

yaty : nk yg mane satu, girl ? hehe.

rathiqah : ngee.thanx ;)

syahira : yup! byk brg murah2 kt sne xpcialy bear2 n mknn..syok :P

miss xyz : hehe..thanx.harap missxyz pun sihat2 jgk :)

Eye_nee said...

Tahniah for adik Ice yer...memandu ni tak bole nak duga..bila kita beringat org lain pulak yg langar kita..bila lalai kita pulak terlanggar org...hmmm...kene lebih berhati-hati...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...