kalo rajen kLik lah :P

geng2 ice ! let us be a better person :)

Monday, May 3, 2010

[1.tag serba lapan from belalang]


golek sana golek sini, golek sana lagi. tutup muka dengan bantal. tutup semua badan dengan selimut termasuklah kepala aku. tak sampai 2 minit, aku lemas dalam selimut. fuuh2. macam2 aku buat tapi mata ni degil. takmau pejam2 jugak. haish. ada something yang menghantui aku sebenarnye nih....


nak taw ape..yang kat bawah ni haa..



belalang ~ !


yepp..kamu la encik beLalang hijau..im thinking of u!
( wahh..xpasal2 kena tampor ng bini dia lak kang..hihi gurau2 aje mrs belalang :P )


MyEm0.Com


kepada beLalang, mekaceh yer sudi menge-tag ice..membuatkan aku takleh tido memikirkan tag mu yang da lama tertangguh ni. hehehe. dia siap ugut aku nak jemur aku kat tempat panass..huh. dulu, ice jugak pernah diugut kak eye_nee.dia nak letak aku dalam microwave! sob3. pesal orang suka buli budak comel hah. kui3. ingat wa takot ? wa bukan sebarang ice taw..wa ice kental. ice kepal. ahh same la tu!

ada sorang lagi yang aku xpuas hati..encik caLL-T. oOoow mentang2 la ko paling cepat buat tag belalang..sedap jek sound aku suruh buat tag ni cepat2. hambek kau..


MyEm0.Com

dush..dush..dush !


hahah..puas hati aku. boleh la aku proceed wat tag ni dengan senang hati.kih3. syarat2 tag ni macam ni :

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friends to do the same.

ni gambar yang ice dapat bila 'ikot' syarat tuh. jujur ke tak ? hanya belalang yang taw. ngee.




ada orang buat 'peace' atas kepala aku.dua pulak tu macam tanduk lak. cheese.


comey tak gambar ni ? hehe. pic ni diambil masa kitorang ber-weekend kat sebuah pantai di malaysia. walaupon penat ber-BBQ malam sebelum tu, aku dan member2 semangat jek bangun awal2 keesokan pagi nye. ayam belum bangun lagi masa tu, aku yang kejut kan ayam suh dia berkokok. kuikui. dengan belom mandi nya, aku dan member2 terus keluar chalet berlari2 ke pantai nak tengok sunrise..excited macam la tak pernah tengok. hee. sementara menunggu sunrise, kami berjalan2 sepanjang pantai melawat2 cik2 ketam dan cik2 siput yang menghuni kat situ. jauh jugak berjalan sebab hari tu matahari malu2 nak tunjuk muka dia kat kitorang. hahah. seronok dapat tengok sinar matahari yang kekuning-kuningan tu keluar dari celah2 awan sedikit demi sedikit. kagum ;)


hee..selesai satu tag. kena tag orang pulak. erm bab ni aku paling lemah. boleh tak kalau saya pass ni kat belalang balik ? ehehe.


MyEm0.Com


12 comments:

daisy said...

Woooho...
kreatif!!!
suka gambar tu..

Call T said...

nama aku pun masuk gak huhu..tapi takpe r,janji tak masuk gamba sekali cam belalang tu huhu

ice♥ice said...

daisy : thanx he3.ice suke jgk gmbr tu :P

caLL-T : hehe..mcm nak suh aku msok kn gmbr ko je..taOwn depan ye.ngee.

NU.YA.RA said...

miahahaha..
ice..i tlh mengeTAG kamooooooo....

s h a f i q h a s h i m _____ said...

cpt jawab, kalau tak orang taruk dia dalam milo panas. nyum! sedap nye.

Farazila said...

cantikkk pic tue....

belalang hijau said...

isk budak ais nih...
nape letak pic time belalang nak skodeng org tuh?
abis kantoi...
huhuhu
:-P

ice♥ice said...

nu.ya.ra : aaaa...tidak! haha..xdela..nati aku wt ;)

shafiqhashim : wah ini lagi sorang..mau buLi ice ea! gtaw mak kite..haha

farazila : hee..tenkiew! :P

ice♥ice said...

belalang hijau : hehe sape suh buat bende x elok tuh. sepandai2 belalang myorok celah rumput, akhirnye kantoi jua..ahaha

diz entry is special for you ;)

Ahmad Muslihin said...

nk lalu kt blog ice...
slmt mlm..:)

Call T said...

lupa nak komen..gambar tu best huhu

ice♥ice said...

muslihin : hehe..gud nite too ;)

caLL-T : thanx..hehe.tgk le sape ade lam gambar tu :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...