kalo rajen kLik lah :P

geng2 ice ! let us be a better person :)

Tuesday, August 17, 2010

dinar panasss

haiiiihhh ! panas ati baca berita kat satu paper ni. takbole r gitau paper ape takot kena saman. sekarang kan musim saman menyaman. tak lama lagi bila masing2 da sengkek musim samun menyamun pulak..kan..kan..

sebelum hati aku ni terbakar lagi marak, nak tanya duLu..objek kat bawah ni nama dia dinar emas ke dinar PAS ??!!!




baru je baca title, da hilang mood. nampak sgt ada 'bias'. dah la tengah panas. luar panas dalam pun panas. aku baca yang seterusnya sambil jalan pulang ke umah.

'politik oportunis murahan' ? - canggih bahasa tu. tapi orang kampung macam aku still boleh paham la. opportunistic infection pun aku paham lagi.

'PAS buta huruf' ?! sejak 1990 ?! - ape relevannya tahun 1990 tu?? perlu ke sebut..oO lupe. cikgu sastera penah ajar ape itu hiperbola. inila fungsinya..kot..

satu lagi benda budusssyhh yang aku bace, paper tu kate..kalo nak buat, knapa xbuat dari dulu lagi, dari zaman krisis kewangan global 2008. kalo buat mase tu baru la lebih berkredibiliti. statement budussyyh ni aku taktauu la nak jawab macam mane..mmg budussyyhh. statement tu seolah2 same la kalo aku tanya..kalo nak buat sesuatu perubahan tu, kenapa xbuat dari dulu lagi ???? bangang kepala hotak melayan soalan macam ni.

oke abis satu berita..aku baca berita kat bawahnye pulak..

' Bik Mama simpati nasib isteri ATM tak beraya dengan suami '

baru rasa simpati ke..kenapa tak simpati dari dulu lagi ??? da banyak kali kot raye. tengokkk...soalan budusyhh kan. aku pun turut jadi budusssyhh lepas bace paper neh. adoi. xmo dah aku baca paper ni ! pengalaman kena tinggal 2 jam tu tak same kalo dibandingkan kena tinggal berbulan2 okeeee ~~

24 comments:

daisy said...

sabar ye ice.
ice kan cool...

belalang hijau said...

wah!!!
abis cair budak ice nih sebab marah...
cool ice cool...itu namanya perang politikk.masing2 mencari ruang utk menjatuhkan lawan masing2...

SyidaGorjes said...

dah takde benda lain nak tulis kat paper tu.

Eye_nee said...

Bias...suka dgr perkataan ni..politik cheap sales..bila try buat yg baik...addddddddaa jerr nak kondemmmmmm....kalau depa buat hitu hini dan tah2 apa2 yg tak masuk akal...semua bagussssss...
nak rendah kan aircond nye tempreture jap jd -12....

ice♥ice said...

daisy : iye2..ksabaran masih tkawal. naseb baek ade belog.kalau x, xtau nak lpas geram kt sape..hehe..

belalanghijau : xabes2 perang politik kan..teruk betul..jgn smp 'rakyat didahulukan' ni jadi mangsa..huhu

akakgorjes : tu la..bikin panass je..len kali buatla cite bmutu sket.bukannye reti menghentam je.

kak eye_nee : wah kuat pasang aircond..hehe..mmg pun, tu namanye perasan baguss..dlm loghat klate, org panggil 'koya' :P

Aujinz said...

saya sokong penggunaan Dinar emas..

tapi tak paham kenape diorang tak nak prektik..

sabo yer ice.. cair lak kang..

cEro said...

kalo masuk bab politik, aku mmg tak gemar..
benda ni berkaitan ttg ekonomi, tp bila sesetgh pihak celup agenda politik, please, aku tak suka..
percaya atau tak, terlebih politik boleh pecah belahan bangsa, kan?

aku_gayahspears said...

gayah tak suke politilk2 gak..huhu.. kang mulut kena gam :)
cik ice juz be cool k.. cheer up bebeh :)

ice♥ice said...

aujinz : mybe sbb xnmpk lagi kebaikan guna dinar emas ni..huhu.

cero : yup! sgt stuju dgn cero..smp bila nk slesai kalo dicampuraduk mslh2 y lain.makin rumit jadi nye..

gayah spears : hehe thanx for the advice gayah spears y cun..ice cool aje..hot kejap je td :P

nas said...

sabar ice...
ak nie minat politik tp xberpihak pd sesaper...
tapi better gne dinar emas nie drpd gne wang yang banyak unsur2 ketidakpastian n riba...ntahla.....

ice♥ice said...

nas : betol tu..apa y tercatat dalam al-Quran tu sbnrnya y terbaik..

Nur Hayaty said...

sabar2 k ice,karang jadi cair plak kamu nanti..hehe...

ntahlah susah nak komen,terpulang kepada individu itu sendiri,kalo nak mengata sila lihat diri sendiri dulu..jangan judge org tak tentu pasal..

ops..ter emo plak..sori..hehe

Encik Tikus said...

jgnlah marah En.Tikus..





















































nanges kang....






































































isk T.T..






























































hehehe ;DD

ice♥ice said...

yaty : tu la mslh nye..reti mhukum je..kslhn sdiri xnmpk..huhu

encik tikus : ice xmare en tikus la..jgn nangess..hehe :P

n@jwamz said...

ahahaha klako la ko ice!!
i'm not rily good at politic matters nih...but at least kene gak amek tahu kn.. nama pn rakyat mlysia...
agreed wit u (T_T)

apik said...

2jam tu pun kira lame tu..

normie said...

sabar ice.. jgn marah2.. nanti hilang kebekuan.. gi cepat masuk kat peti ais tu.. hehehe..

ice♥ice said...

najwamz : er klakar ke..heheh..mmg kena ambik tau,wpon sket..sbb kita pown ada tggungjawab jgk thdp negara ;)

apik : kalo tido 2 jam cukup ke..kn kejap je tu..hee

normie : okeoke..stret to the peti ais! haha :P

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

mike len kite len... rakyat je... huhu

amirah said...

salam..backlink ke sini..nice blog..shantekkk

ice♥ice said...

miss xyz : huhu..betol kot..

amirah : hehe tenkiew! ice akn terjah blog awak :)

Hamzah Ian said...

DINAR UNTUK HANTARAN KAHWIN

syahira ariff said...

kalau guna dinar mas,matawang takkan jatuh sbb emas bernilai smpai bila2 kn

ice♥ice said...

hamzah lan : byk kelebihan dinar ni..

syahira ariff : betol2..nilai emas ni lg stabil :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...