kalo rajen kLik lah :P

geng2 ice ! let us be a better person :)

Tuesday, April 20, 2010

suka makan ice ?


tak pernah terlintas habit ku yang satu ni rupa2 nya sejenis medical disorder. hurm..suka makan ice je pown. term bagi medical disorder ni pagophagia..maksud nya compulsive consumption of ice or iced drinks. haiyyoo..sedap apa ice. sejuk, nikmat, rangup....


MyEm0.Com

kih3.memang gila ice.


kata encik wikipedia, ia ada kaitan ng iron-deficiency anemia.orang yang kurang iron ni akan rasa ice tu lagi sedap berbanding orang normal. tapi bukan ke, ice memang sedap? hehe. sori mori naik lori, aku bukan dalam golongan orang yang kurang iron kot. my palm is pink in colour, not pale.he3.

ramai je yang suka makan ice kan..siap ada orang invite aku join group " KAMI SUKA KUNYAH AIS BILE AIR DAH HABIS!! " . tapi aku tak join pown.sebab aku suka abiskan ais sebelom minom. hak3.

tengah gugel2 pasal ice tadi, aku terjumpa bentuk2 ice yang comeyL ~ ! sejukkan mata jom :)

MyEm0.Com


1. ice huruf2 :: aku paling suka pic ice ni sebab dia eja nama aku.kih3.cute je bentuk nya.sambil membasahkan tekak dengan minuman berais, boleh la belajar mengeja.hee.




2. ice gitar :: yang ni memang fevret punk rock superstar.macam avriL.he3.





3. ice skull+bones :: avril pun suka corak2 tengkorak camni. ;)





4. ice tulang ikan :: ais bentuk ni mengandungi banyak protein. percayalah. hehe. aku suka tengok ais2 ikan berenang-renang dalam air.rasa tenang je. :P




5. ice gigi paLsu :: comel tapi..agak menggelikan bagi aku.haha.sanggupkah letak ais ni dalam minuman korang? sanggup kunyah ais ni?? hee.tepuk gigi tanya selera.






kalau nak tengok banyak lagi bentuk2 ice yang cambes, kLik sini ice2 comeyl . yang kat atas ni kira nya top 5 bagi aku la..hee.lepas tengok ice2 ni ,ada rasa cOoL tak ? ngeee ~

MyEm0.Com

23 comments:

Azizul Luqman said...

owh...
suka ice ye...

hari2 org main ice...
hahaha...
mesin buat ice pon ade...

ice♥ice said...

azizul luqman : cane nk main dgn ais?? hehe..org kunyah la..nk wt ais gune peti sejuk je..

SheY PuLL said...

YES...SAYE SUKA MKN ICE..:)

JOM MKN ICE...

SAYE SUKE SEMUA YG BERKAITAN NGAN ICE..

ice♥ice said...

shey pull : wah2..same2! :P nti kite mkn ice same2 ye..kunyah smp patah gg..kih3

sugar2 kapas strawberry said...

yes..kunyah ice pas minom ngn mkn..best ;)

s h a f i q h a s h i m _____ said...

tak nyilu ke makan ice? hehe :D gigi cik ice kuat kot :D

btw , kalau ada ice bentuk SHAFIQ, lagi selera nak kunyah ..wakakaka

Akif said...

mna nk dpt ice yg cute 2? hehe

ice♥ice said...

sugar2 kapas strawberi : gimme hi-5 ~ ! ;)

shafiq hashim : hahah..ice nk biar je ice bntuk shafiq tu mcair..he3. :P

akif : kt cni xde lg kot.nth la.akif try cri kt arab..de x.hehe.

Sharinginfoz said...

ingatkan biasa aja

SyidaMislan said...

ai tak bape suka ice, tp picca ice tu comel mcm cik ice ni,huhu

MR Bang Miji said...

ish,,sengal rase gigi bile tngk ais bnayk2x...

ice♥ice said...

sharinginfoz : tu la..rs nye org y de pagophagia ni mmg xmkn bnde lain slain ice..kot..hehe.

syidamislan : hee..cik ice xcomel..cik ice cool jew :P

MR Bang Miji : ice rase nk tambah lagi la pic ice kasi bang miji tgk..haha.

m!szakida said...

i pon suka mkn ice.
tambah2 biler air dah habis then kunyah ais batu tu.
kunyah sampai suma tu tak sempat cair.
sedap2~~

ice♥ice said...

m!szakida : kite geng..he3.jangan kasi ais tu mcair..syg wo..haha.

lanun terlampau said...

tak ngilu ke kunyah ais?

ice♥ice said...

lanun terlampau : camne ea rase ngilu tu..hee..x la..

Mister n Miss Tobiey said...

sbb tuh nama ice...bgus, tau feel sndiri..huhu

nizaa said...

atau pun boleh panggil...hantu ais..haha...larikss!

jedi said...

yg last tue mmg aku xsggup...huhuhu

ice♥ice said...

mister n miss tObiey : i feel coldness..hehe.

nizaa : pggil i hantu yer...kejarrr ~~ !!

jedi : wakaka..same la.geLi2 ~

Miecyber said...

Menarik & kelakor...

Call T said...

owh2...nnti aku buat entri psal ice gak la

ice♥ice said...

miecyber : thanx singgah cni ;)

caLL-T : hehe..sile2. byk lagi corak ice y xletak kt cni.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...