kalo rajen kLik lah :P

geng2 ice ! let us be a better person :)

Wednesday, April 28, 2010

pilihan : keding or chubby

bila nak gemuk ni ?? ahh..tensen la bila diserang masalah tipikal para gadis ni : kebimbangan melampau terhadap berat badan. huhu. da puas makan tido, makan tido tak naik2 pun berat. appeton weight gain tu pulak macam tak berkesan sangat bagi aku..leh naik 2 kilo je sebulan....
....yang tu bulan pertama lah. bulan kedua minum macam takde efek pulak. eii ~

memang jelez la bila tengok member2 ku yang body nye chubby2..comeyl. tapi diorang pulak mau kurus. sanggup berlapar perut tak makan nasik sebulan. konon nye nak menghapuskan lemak2 bergetar kat seluruh badan. hadoii..tak elok menyeksa tubuh badan kite taw. takde la banyak sangat pun lemak nya. sikit2 tu biasalah..lemak kan bagus..tolong simpan tenaga..

MyEm0.Com

kira la bmi..berat dalam kg bahagi tinggi dalam meter kuasa dua. dapat tak antara 18.5 - 24.9 ? kalau ye, memang body korang masuk kategori solid molid lah..jangan cakap korang gemuk depan aku, tak pasal2 dapat penyepak free..hee. lain la kalau da lebih 30, cepat2 pegi exercise....
....taklehla berblogwalking je..tak cukup brader. haha.

obesity ni boleh jadi risk factor for many medical conditions taw..such as heart disease, diabetes, cancer, osteoarthritis, bla3. tapi bagi aku, susah lagi jadi orang kurus bmi bawah 18 ni..nak lintas jalan pun kena member pimpin kan, mana taw kot2 lori besar lalu dengan laju..pastu dengan aku2 sekali melayang..takut wu..

MyEm0.Com

bmi da ok? so kenapa mau kurus lagi ? kan ramai boyz suka girlz yang chubby2..kan kan ? huh...benci betol aku. hahah.
sesapa ada tips baik punyaaa macam mana nak naikkan berat badan ni, share2 la dengan ice, owkey ? exam makin dekat, selera makan pun biasanya makin berkurang lah. huh risau2..macam mana la agak nya rupa aku masa musim exam ni..


" hye sayaaang..walaupun i keding, bibir i tetap seksi taw..auww! "

27 comments:

pRinCesS... said...

huhu..mu pom xde la kuruh bebenor..fit la tu..

ice♥ice said...

princess : tapi bmi ku kurang 18 lor..isk3..

GeNgKaPaK said...

dh kwen nnt gemuk la 2..nak2 tang perut..haha

Call T said...

tu r makan ice banyak2 huhu

annehana said...

erk..terbalik plak..haha..
jom bagi tips mcm mane nak kurus^^
heee~~
oke la tu..bia la x cukup..janji sehat:)

ice♥ice said...

gengkapak : hahah..biasanya laki la perut maju ke depan lps kawen.

caLL-T : ice sodapp bia pun xde zat..hehe.

annehana : hee btol2..sihat tu penting. nk kurus senang je...kena jadi pengurus dulu..baru boleh kuruss..kih3

sugar2 kapas strawberry said...

hoho..kita mengalami mslh yg sama..
bila la sy nk gemuk nih..
cm x best la plk berat badan cmnih..dlu sy lg keding dr skang..muka pon cengkung je..hihi
sejak2 msuk u ni rsa cm berat badan bertambah ckit..ckit je...tp bila sy mkn byk..x naik kt badan tp kt pinggul...huhu..masalah tul la..then pipi jd tembam even sy ni x gemok.huhu

Eye_nee said...

Kurus ker gemuk ker apa ada hal..janji Hepi..

Che Kechik said...

hahaha!! che kechik makin exam makin banyak makan kot!! kalau boleh non stop makan tu..='p

p/s :. senang je nak bagi badan sedap ice! make sure makan cukup 6kali sehari tiap2 hari..insyaAllah sebulan pastuh membulat la anda! ^_^

ice♥ice said...

sugar2 kapas strawberry : hehe..comel la tu tembam kt pp..seb baik xnaik kt perut :p

eye_nee : yep btol2.hehe :)

che kechik : camne nk stdy duk mkn non-stop..haha. 6 kali shari?? byk nyee..termuntah kang..hee ;P

lovelylady said...

kalo le boleh dtransferkan lemak2 yg ade ni, akak le jd org yg mule2 sdekahkan korang lemak2 ni..hehehe..

nuriz said...

wah terer org wat edit gambo tu

ahchOng's said...

Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://ahchongsjebon.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt

ahchOng's said...

Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://ahchongsjebon.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt

ASaDa RyutaRo said...

minum susu hari2.. best! beli yg full cream..

pastu mkn pisang..

mkn nasik hari2..

lebihkan ikan..

hurmm.. b4 tido minum susu..

klu boleh susu byk la.. setanding ngn minum air kosong setiap hari.. bgus woOo..

weight gain pun x jd ea? dlu amalkan weight gain, 7 kilo naik! hahaha.. best giler..

Miecyber said...

Aduss ..yang dalam gambar tu kuwush sangat..tak sanguup den melihatnyer...

SyidaMislan said...

ice, akak ni da 31.sama masalah dengan ice jugak.kurus melidi.berat cuma 37kg jek,lps ada anak, lagi mengurus.bmi tak pyh cite la.
org kurus pun ada masalah jugak.mcm akak, kene mkn ikut time,lambat sikit badan dah menggigil sbb metabolisme kita tinggi.cpt sgt proses mkanan kita tu.
dont wory ice, u r not alone.

p/s: ni first time akak bg komen pjg lebar selama-lama akak berbelog.

s h a f i q h a s h i m _____ said...

:P waaaa.. kang terlebih gemok baru tau :P

ice♥ice said...

lovelylady : hehe baik nye akak. sy nk.heee..leh lak men transfer2 lemak :P

nuriz : yep2..penangan photoshop ni ;)

ahchong's : pjg nye pantun..hehe thanx sudi singgah kt bLog ice..

asada ryutaro : wow 7 kiLo ?! byk tuu..jelez gua..haha.thanx for tips..nti nk minum susu byk2 la

mieycyber : hihi.tutup mata..tutup mata..

syidamislan : wah terharunye..komenmu amat dhargai kak syida :) mslh ni mmg slalu wt ice risau..mujor kak syida sudi kongsi pglmn diri dgn ice..rupa nya ada y senasib..mekaceh kak ;)

MissXYZ said...

kurus sgt nampak ngeri la plak ice...
yg pastinya ice tak kurus cam tu kan? kan?
hihihi...

Kim said...

nak gemuk jugak! comel kan kalaw berisi.mkn byk tp berat tak naek pun. ha ha~

ice♥ice said...

shafiqhashim : haha..x kot. takot jgk jdik camtu :P

missxyz : an..an..heee. y kt ats tu mmg da parah tuu..

kim : same la.hehe. cik kim da comey da tu.. :)

jedi said...

biarla berisi skit...heheheh

Mijie said...

btul ke gmbr 2?..slim kan..:)

m!szakida said...

kiter punya naseb yg sama.
bmi kurang dlm range tu.
i pon dah bt mcm2 bukan makin gumok
tp makin kuruih.

shey said...

aiyoyoyo , sy sgt gemuk . teehee , suda2 shey , pegi exercise :P

ice♥ice said...

jedi : tgh usaha la ni..hee..

mijie : sLim giler..hahah

m!szakida : hah makin kurus ?? bahaya nih..jom mkn mcd byk2 jom..hehe

shey : xnmpk gemuk pn? aii..nk kene nih..he3 :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...